'Verkoop Omega Dental zit muurvast'

(tijd-nieuwslijn) - De verkoop van Omega Dental, de tandartsdivisie van het beursgenoteerde Omega Pharma, zit muurvast. Dat vernam de redactie van De Tijd van meerdere bronnen. Of de verkoop vooralsnog doorgaat, is onduidelijk.

Omega Pharma nam in mei de Amerikaanse zakenbank Bank of America Securities in de arm om een koper te vinden voor de divisie. De Amerikaanse bank begeleidde al een aantal andere transacties van de farmagroep. Vier maanden na de lancering van de verkoop is er nog altijd geen duidelijkheid over een potentiƫle koper.

De transactie zou stuiten op een prijskwestie. Maar niemand waagt zich eraan om te stellen dat de transactie niet zal doorgaan. Marc Coucke en Sam Sabbe, respectievelijk de gedelegeerd bestuurder en de financieel directeur van Omega Pharma, waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

De activiteiten van Omega Dental, dat gevestigd is in Waregem, werden opgestart in 2000 met de overname van een aantal bedrijven. De divisie levert apparaten, instrumenten, producten en andere diensten aan tandarsten en tandtechnici. De rendabiliteit van de tandartsdivisie is lager dan die van de meeste andere divisies van Omega Pharma. Vorig jaar boekte ze een omzet van 104 miljoen euro (+ 11%). De omzet van de tandartsdivisie vertegenwoordigt 12% van de groepsomzet. De operationele kasstroom (ebitda) van de divisie bedroeg 9,6 miljoen. Eind 2003 telde Omega Dental 444 werknemers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud