Verkoop Pixel-project bezorgt Atenor recordwinst

Vastgoedpromotor Atenor heeft in 2006 een recordwinst geboekt van 13,6 miljoen euro (deel van de groep), na 11,7 miljoen euro in 2005.

(tijd) Dat heeft het vooral te danken aan de verkoop van het Luxemburgse Pixel-project aan een Duits investeringsfonds, die een meerwaarde opleverde van 11,4 miljoen euro. Voor 2007 rekent Atenor opnieuw op recordresultaten.

Atenor besloot zich volledig te profileren als vastgoedgroep en wil tegen juni zijn durfkapitaalactiviteiten verkocht hebben. Het gaat om participaties in drie bedrijven: IMAG, Europees marktleider voor motorhelmen, communicatiebedrijf D-Side en Publimail, gespecialiseerd in direct marketing en mailing. Volgens gedelegeerd bestuurder Stéphan Sonneville is er voor elk van de dossiers concrete interesse. Over 2006 boekte Atenor een waardevermindering van 4,53 miljoen euro op de participaties in IMAG en D-Side.

Dit jaar moeten de onderhandelingen over de verkoop van het project President, ook in Luxemburg, "concrete vormen aannemen", zo luidt het. Als deze transactie doorgaat en er zich geen onverwachte negatieve gebeurtenissen voordoen, zou Atenor opnieuw recordresultaten boeken.

Atenor heeft zeven projecten in portefeuille. Het meest opvallende is een woontoren van 135 meter langs het kanaal in Brussel nabij Tour & Taxis. De woontoren van 30.000 vierkante meter zal plaats bieden aan twee- tot driehonderd appartementen. Naast de toren komen nog andere woongelegenheden, kantoren en winkels, alles samen goed voor nog eens ongeveer 30.000 m2. De bouwaanvraag voor de woningen wordt een van de komende weken ingediend, de bouw zou midden volgend jaar starten. De oplevering staat in fases gepland vanaf 2010 of 2011. De bouwkost van het volledige project wordt geschat op 110 miljoen euro.

Er is ook een torenproject in de Europese wijk. Volgens de huidige plannen krijgen de twee kantoortorens een hoogte van meer dan 200 meter. De grond waarop een van de twee torens zou komen te staan is voor de helft van Atenor. Door de hoogte van de torens ontstond nogal wat commotie. Volgen Sonneville gaat het slechts om een project en moet er nog veel overleg met de politiek zijn.

Indien Atenor erin slaagt het Pixel-gebouw volledig te verhuren, het President-project te verkopen en zijn participaties te verkopen, heeft het nog een investeringscapactiteit van 200 miljoen euro. "Het is niet nodig extra kapitaal op te halen om de geplande projecten te voltooien", schat Sonneville.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud