Verlies Getronics loopt op tot 11 miljoen euro

(tijd-nieuwslijn) - Getronics heeft over het derde kwartaal van 2005 een nettoverlies geboekt van 11 miljoen euro, tegen 6 miljoen verlies over dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

De omzet liep op van 541 miljoen tot 693 miljoen. Het EBITAE-resultaat kwam uit op 18 miljoen, tegen 12 miljoen negatief een jaar eerder. De EBITAE-marge in het eerste halfjaar belandde op 2,6%. Analisten rekenden op een omzet van 697 miljoen en een EBITAE van 25 miljoen.

Getronics uitte weer de doelstelling om de EBITAE-marge in 2005 op 5% te laten belanden. Het bedrijf verwacht in 2006 winstgevende organische service-omzetgroei. De service-omzet steeg in het derde kwartaal van 2005 met 43% tot 588 miljoen. Analisten becijferden hier 589 miljoen.

Getronics meldde verder een driejarige kredietfaciliteit van 300 miljoen te hebben aangepast. Het betreft een reeds bestaande lening met een looptijd van drie jaar.

Een woordvoerder stelde tegen Betten Beursmedia News dat met name de wijze waarop de faciliteit is ingericht, is aangepast. Van de 300 miljoen kan Getronics nu 225 miljoen aanwenden voor bedrijfsdoeleinden. Dat was eerst slechts 150 miljoen.

De resterende 75 miljoen kan door de onderneming worden gebruikt voor acquisities, stelde de woordvoerder. Dat betreft echter niet de recente overname van PinkRoccade. Daar was in de kredietfaciliteit-oude-vorm al 75 miljoen voor terzijde gelegd, maar die is al door Getronics terugbetaald aan de banken, meldde de woordvoerder.

'Die 75 miljoen voor acquisities in de aangepaste kredietfaciliteit is nu echter nog niet nodig om overnames te financieren', liet de woordvoerder weten. 'We zijn nu druk bezig met de integratie van Pink en dat verloopt voorspoedig.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud