Versatel lanceert breedband zonder abonnement

(tijd/belga) - Het telecombedrijf Versatel Belgium lanceert een breedbandtoegang waarbij de gebruiker het aantal minuten betaalt die hij daadwerkelijk surft. Het is in ons land het eerste breedbandproduct waarvoor geen abonnementsgeld moet worden betaald.

Met dit product komt Versatel Belgium tegemoet aan de vraag van Freya Van den Bossche, de federale minister van Consumentenzaken, en Peter Vanvelthoven, de staatssecretaris voor Informatisering van de Staat, aan de internetproviders om een lightversie van de breedbandtoegang tot het internet te lanceren. De twee excellenties willen op die manier de breedbandpenetratie in België opkrikken.

Met Free ADSL betalen de internauten alleen voor de minuten die zij daadwerkelijk on line zijn via de breedbandconnectie. Een minuut surfen kost 0,0425 euro. De consument betaalt wel een eenmalige activeringskost van 75 euro. Tot en met 31 december is de activering gratis.

De internaut die langer dan tien uur per maand surft, kiest beter een formule en met een vaste maandelijkse vergoeding. Versatel biedt op dat vlak Always ADSL aan. Voor een vaste maandelijkse vergoeding van 19,90 euro krijgt de gebruiker dezelfde snelheden als met Free ADSL, maar dan zonder tijdsbeperking. Dit is momenteel het laagste bedrag voor een ADSL-abonnement op de Belgische internetmarkt. Op het downloaden staat een limiet van 250 megabyte per maand. Wie meer gegevens van het net wil halen, kan capaciteit bijkopen.

Recent ging de internetprovider Online ook al in op de vraag van Van den Bossche en Vanvelthoven. Samen met Uitgeversbedrijf Tijd lanceerde Online een breedbandabonnement voor 24,79 euro per maand (exclusief BTW). De downloadsnelheid van dit product is kleiner dan bij de kabel en ADSL.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud