Vertrouwen herwinnen absolute prioriteit bij Airbus

Het 'herstel' van vliegtuigbouwer Airbus krijgt voor de Europese luchtvaart- en defensiegroep EADS 'absolute voorrang'. Dat zeggen Louis Gallois en Thomas Enders, de twee co-voorzitters van EADS, in een persbericht.

(belga) Momenteel wordt ook onderzocht of er nog bijkomende wijzigingen in de leiding van Airbus en EADS noodzakelijk zijn. 'Het herstel van Airbus is momenteel de absolute prioriteit', zeggen Gallois en Enders. 'Vanwege de moeilijkheden met het management de laatste weken en de crisis van de A380 staat de reputatie van EADS op het spel. We moeten het vertrouwen van onze klanten, van de investeerders en van de werknemers herwinnen', zegt het nieuwe topduo.

De industrieel Christian Streiff, die de plaats innam van Gustave Humbert aan het hoofd van Airbus, is 'de beste man voor de functie'. Hij krijgt de volle steun van Gallois en Enders om de vliegtuigbouwer opnieuw op de juiste koers te krijgen.

'De crisis heeft aangetoond dat EADS de nationale grenzen moet overschrijden om de toekomst van de groep niet in gevaar te brengen', luidt het in een allusie op de Frans-Duitse spanningen binnen de groep. EADS is paritair in handen van de Franse staat en Lagardère enerzijds en de Duits-Amerikaanse groep DaimlerChrysler anderzijds.

Het Belgische Sabca reageert intussen positief op de personeelswissels bij EADS. 'De aandeelhouders hebben hun verantwoordelijkheid genomen, en ze hebben het snel gedaan', zegt Raymond Pellichero, de voorzitter en gedelegeerd bestuurder van Sabca. 'De snelheid waarmee ze ingrijpen is een goed teken voor de ontwikkeling van Airbus.'

Sabca ontwerpt en maakt onderdelen voor de burgerluchtvaart, ruimtevaart en defensie. Airbus is een van de grootste klanten van Sabca, dat het Franse Dassault (52,96 procent) en de Nederlandse dienstverlener Stork (43,57 procent) als voornaamste aandeelhouders heeft

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud