Verwilst eerste 'operationeel directeur' bij Fortis

(tijd-nieuwslijn) - Herman Verwilst, momenteel vice afgevaardigd bestuurder van Fortis, wordt de eerste operationeel directeur (COO) bij de financieledienstengroep. Dat meldt Fortis vrijdag in een persbericht.

Fortis heeft de functie van COO in het leven geroepen om de groeistrategie van de bank- en verzekeringsgroep beter te ondersteunen. Als operationeel directeur gaat Verwilst nauw samenwerken met gedelegeerd bestuurder Jean-Paul Votron en financieel directeur Gilbert Mittler. De COO wordt verantwoordelijk voor de concernbrede en business-overstijgende activiteiten in human resources, informatietechnologie, faciliteiten, operaties, risk en legal compliance.

De overige ondersteunende functies zijn als volgt verdeeld: de afdelingen bedrijfsstrategie en -communicatie zullen rechtstreeks aan de afgevaardigde bestuurder (CEO) rapporteren. Het CFO-office wordt heringericht en krijgt de onderdelen controle, rapportering, taksen, financien en M&A en eventuele delen van legal en risk management die niet aan de COO zijn overgedragen.

Verwilst zal zijn functie als operationeel directeur combineren met zijn verantwoordelijkheden als voorzitter van het directiecomite van Fortis Bank.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud