Vier internationale fondsen stappen in kapitaal Keyware

Keyware Technologies, de producent van smart cards, heeft de plaatsing van een converteerbare obligatielening van 6 miljoen euro succesvol afgerond. Naast de bestaande referentieaandeelhouders schreven vijf nieuwe partijen in, waarvan vier internationale investeringsfondsen.

(tijd) Zij kochten ook warrants die Keyware bij de uitoefening nog eens 12 miljoen euro extra bezorgt. Dat meldt Keyware in een persbericht.

Naast de bestaande referentieaandeelhouders Pardel en Parana Management schreven vijf nieuwe partijen in op de converteerbare obligatielening. Het gaat om het Belgische Think Media NV, het Amerikaanse Platinum Partners, het Italiaanse KS Consulting Ltd en de Israelische fondsen Summit Capital en DS Apex Sapphire.

Door de bevestiging van de overname van de schulden bij Keyware SA, Keyware Suisse SA en Keyware France SA door RISCO Group voor een bedrag van 2 miljoen euro kon de inschrijving op de converteerbare obligatielening van maximum 8 miljoen euro gereduceerd worden tot 6 miljoen euro.

De zeven partijen tekenden in op 6 miljoen euro en maximum 24 miljoen A- en 24 miljoen B- warrants die recht geven op inschrijving op evenveel aandelen van de vennootschap. De uitoefenprijs voor de A- en B-warrants bedraagt maximum 0,25 euro. Concreet betekent dit dat de vennootschap maximaal nog eens 12 miljoen euro kan ophalen via de uitoefening van de warrants. 'Die conversie zal op korte termijn gebeuren. De fondsen willen aandelen in het bedrijf. De schulden op de balans worden dan omgezet tot eigen vermogen', stelt gedelegeerd bestuurder Stephane Vandervelde in een reactie. Keyware kan de fondsen vragen de conversie te doen, als de koers van het aandeel te hoog is. Zo niet, moet de conversie binnen de 48 maanden gebeuren, duidt de topman.

'We gebruiken het geld om de balans op te kuisen. Na de afbetaling van een bancaire schuld van 200.000 euro en de voorschotten van aandeelhouders zijn we schuldenvrij', antwoordt Vandervelde desgevraagd. Keyware mikt daarnaast op groei: 'We krikken de capaciteit van onze transactieplatformen in Brussel en Louvain-la-Neuve op en breiden ook het terminalpark uit. Zodoende worden we nog meer concurrent van Banksys.'

Op Euronext Brussel stijgt Keyware rond 11u30 met 7,1 procent tot 0,15 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud