Vinci-dochter neemt Muller TP (ex-Besix) over

(tijd-nieuwslijn) - Sogea-Guintoli, een onderdeel van de Franse groep Vinci, heeft het Franse bouwbedrijf Muller TP overgenomen voor EUR 3 miljoen. Muller TP is een voormalige dochter van Besix, op haar beurt een dochter van BBM. Muller TP opereerde sinds december 2002 onder gerechtelijk akkoord.

Voor Muller TP waren er drie kandidaten. De handelsrechtbank van Metz wees het bedrijf uiteindelijk toe aan Sogea-Guintoli. De Vinci-dochter zou meer middelen inbrengen, wat de kansen op een voortzetting van de activiteiten verhoogt. De vakbonden vrezen niettemin dat van de 800 werknemers 350 zullen moeten afvloeien.

De problemen bij Muller TP wogen in 2002 zwaar op de resultaten van BBM. Zij duwden de nettowinst van de Belgische bouwgroep met EUR 17,19 miljoen naar beneden tot EUR 6,15 miljoen. Eind januari besliste BBM de activiteiten van Muller TP niet langer te ondersteunen. Het belang in Muller TP werd volledig afgeboekt en vanaf de tweede helft 2002 werd Muller TP niet meer geconsolideerd.

Muller TP zit opgezadeld met een passief van EUR 26 miljoen. Het bedrijf kwam in 1998 in handen van Besix, maar de overname bleek een vergissing. Van het overnamebedrag van EUR 3 miljoen komt niets bij BBM terecht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud