Advertentie

Vinck: 'te weinig ruimte om NMBS te managen'

(belga) - Er was bij de NMBS soms te weinig ruimte voor het management van het spoorbedrijf. Dat zei Karel Vinck, afscheidnemend afgevaardigd bestuurder van de spoorwegen, zondag in De Zevende Dag. Hij doelde onder meer op het tariefbeleid en het kwaliteitsmanagement bij de NMBS.

Vinck, die afgelopen week verrassend aankondigde dat hij eind januari 2005 de fakkel doorgeeft aan zijn opvolger(s), zei in het zondagse praatprogramma van de VRT dat zijn taak bij de NMBS 'grotendeels volbracht' is. 'De NMBS doet het beter', luidde het. Vinck verwees naar het herstructureringsplan Move, de kwaliteitsverbetering en het akkoord met de federale regering over de schuldovername.

De periode aan het hoofd van het spoorbedrijf laat geen bittere nasmaak na, maar Vinck zei wel dat er 'kleine meningsverschillen' waren met de overheid onder meer over het tariefbeleid. In het algemeen was er soms onvoldoende ruimte voor het management. 'Ik kan aanvaarden dat de overheid, de grote aandeelhouder van de NMBS, de strategie bepaalt. Maar ze moet wel de ruimte laten om te managen.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud