Virgin Express praat met Go, wil samenwerken met EasyJet

(tijd-nieuwslijn) - David Hoare, de voorzitter van de Belgische luchtvaartmaatschappij Virgin Express, gaat nog deze week gesprekken aanknopen met 3i, met 67,5% de meerderheidsaandeelhouder van de Britse budgetluchtvaartmaatschappij Go.

Dat schrijft de Financial Times. Go wordt wellicht deze week overgenomen door zijn concurrent EasyJet. Virgin zou over samenwerking willen praten, een fusie staat niet op de agenda.

Virgin Group bevestigde zondag dat David Hoare deze week met 3i gaat praten. In een commentaar hierop maakte Will Whitehorn, de rechterhand van Virgin-topman Richard Branson, duidelijk dat een alliantie of een partnership een groeikans kan betekenen. De concurrentie tussen Virgin Express, EasyJet en Go is niet zozeer een punt van bezorgdheid, al is er heel wat overlapping tussen de diensten van de drie budgetmaatschappijen. "Wij weten niet precies wat wij ervan kunnen maken tenzij wij met hen rond de tafel gaan zitten", zei Whitehorn aan de FT. Over een fusie praten staat volgens hem niet op de agenda.

Door het samengaan van EasyJet en Go zal de grootste Britse goedkopevluchtenmaatschappij ontstaan. Volgens de FT is het de bedoeling van EasyJet om de overname van Go dinsdag af te ronden, om ze dan woensdag, samen met de kwartaalcijfers, officieel bekend te maken. EasyJet zou de acquisitie van Go, geraamd op meer dan GBP 400 miljoen, financieren door de uitgifte van nieuwe aandelen. De maatschappij heeft hierbij het voordeel dat het aandeel prima presteert. EasyJet trok in de herfst 2000 naar de beurs.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud