Advertentie

Virgin Express: tweede hub in Keulen-Bonn

(tijd-nieuwslijn) - Virgin Express heeft als tweede hub op het Europese vasteland voor de luchthaven Keulen-Bonn gekozen. De eerste vluchten vanop de Duitse luchthaven worden uitgevoerd in december 2002. Dat maakt Virgin Express bekend in een persmededeling.

Virgin Express opereert momenteel vanop de luchthaven van Zaventem, maar kondigde enkele maanden geleden aan een tweede hub te willen openen. Eind vorige week zei woordvoerder Yves Panneels nog dat een drietal alternatieven werden onderzocht en de knoop voor het einde van het jaar zou worden doorgehakt. De beslissing is dus nu al genomen en de keuze gevallen op Keulen-Bonn.

De vluchten vanop de Duitse luchthaven gaan in december van start. "Virgin Express heeft voor het winterseizoen 2002-2003 essentiele slots kunnen verkrijgen voor belangrijke bestemmingen dat het vanuit Keulen-Bonn wil gaan aanvliegen", luidt het in het persbericht. In het zomerseizoen 2003 wil de maatschappij het aanbod "drastisch" uitbreiden. Tegen 2006 wil de maatschappij in Duitsland 20 toestellen uitbaten. De aanwerving van grondpersoneel en bemanningen gaat in het najaar van start.

Volgens Richard Branson, erevoorzitter van Virgin Express, wil de low-budget-maatschappij een sleutelrol gaan spelen bij de verdere liberalisering van de Duitse luchtvaartsector, net zoals de maatschappij dat eerder in Belgie en Australie deed.

Het hoofdkwartier van Virgin Express blijft in Melsbroek gevestigd en vanop Zaventem opereren. Het is trouwens de bedoeling de activiteiten op Zaventem nog verder uit te bouwen. Vanuit Zaventem vliegt Virgin Express momenteel 14 Europese bestemmingen aan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud