Virus Mydoom tast meer dan 1 miljoen computers aan

(belga) - Het computervirus Mydoom heeft sinds 26 januari al meer dan 1 miljoen computers aangetast. Gisteren neutraliseerde Mydoom de website van het Amerikaanse softwarebedrijf SCO. SCO hoopt dat de website vandaag opnieuw normaal functioneert.

'Er is een aanval op grote schaal gestart die de toegang tot de site verhindert. De site www.sco.com is momenteel onbereikbaar', meldde het softwarebedrijf SCO gisteren. De website werd sinds de nacht van zaterdag op zondag overspoeld door honderdduizenden computers die willen inloggen op de site. Al die aanvragen kon de site niet slikken.

Eerder was aangekondigd dat de aanval zondag op 16.09 uur Europese tijd zou aanvatten. Maar al veel eerder zette het wormvirus zich aan het werk. Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat het interne uurwerk van vele computers enkele uren voorloopt op het reële uur.

Voor dinsdag is een aanval op het softwarebedrijf van Bill Gates, Microsoft, aangekondigd.

Wie de wormvirussen Mydoom A en B heeft ontworpen en verspreid, is nog niet geweten ondanks de beloning van 500.000 dollar (403.225 euro) die SCO en Microsoft hebben uitgeloofd. SCO heeft de intellectuele rechten op het Unix-systeem. De dominante positie van Microsoft is bekend. Daarom zien sommige achter de aanvallen een Linux-signatuur.

Het beveiligingsbedrijf F-Secure meent dat sinds 26 januari meer dan een miljoen computers over de hele wereld zijn besmet door het Mydoom-virus. Volgens F-Secure gaat het hier om 'de grootste aanval aller tijden'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud