Vivendi en GE bereiken akkoord over fusie entertainment-activiteiten

(tijd-nieuwslijn) - De Franse mediagroep Vivendi Universal en het Amerikaanse conglomeraat General Electric (GE) hebben een definitief akkoord bereikt over de fusie van hun entertainment-activiteiten. Dat maakten de bedrijven bekend in een persbericht.

De nieuwe onderneming, NBC Universal, zal voor 80% in handen zijn van GE en voor 20% in handen van de aandeelhouders van Vivendi Universal Entertainment (VUE). Deze laatsten zullen USD 3,8 miljard in cash krijgen. Vivendi Universal, dat 86% van VUE in handen heeft, krijgt dan USD 3,3 miljard.

GE zal nieuwe aandelen uitgeven om de betaling in cash te financieren. Met de opbrengst wil Vivendi zijn schulden afbouwen. Voorzitter Jean-René Fourtou mikt op een daling van de schuld tot minder dan EUR 5 miljard tegen eind 2004. NBC Universal neemt USD 1,7 miljard schulden voor zijn rekening. Vanaf 2006 heeft Vivendi de optie om zijn belang in NBC Universal te verkopen.

De operatie schat de waarde van NBC Universal op USD 43 miljard. Op pro forma-basis zal het nieuwe bedrijf een omzet hebben van meer dan USD 13 miljard en een bedrijfskasstroom van bijna USD 3 miljard. De nieuwe groep zal worden geleid door Bob Wright, de voorzitter en CEO van NBC en de ondervoorzitter van GE.

De hele operatie moet nog worden goedgekeurd door de verschillende mededingingsautoriteiten. Vivendi en GE verwachten dat de fusie volledig rond is in de eerste helft van 2004.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud