Advertentie
Advertentie

Vivendi Universal haalt krediet binnen van EUR 1 miljard

(tijd-nieuwslijn) - De internationale mediagroep Vivendi Universal haalde bij een internationaal bankensyndicaat een kredietfaciliteit binnen van EUR 1 miljard. Dat maakte het concern woensdagmorgen bekend in een persbericht. Woensdag raakte tevens bekend dat de Franse beurswaakhond COB (Commission des Operations de Bourse) een uitvoerig onderzoek is gestart naar de boekhouding van Vivendi Universal sinds begin 2001. De financiele redding van de mediagroep kan daardoor op de helling komen te staan.

De groep werkt naar eigen zeggen met hetzelfde bankensyndicaat aan een herfinanciering van de schulden op langere termijn. "Ik ben zeer tevreden dat we deze extra fondsen binnen hebben en werken constructief samen met de banken over een financieringsfaciliteit op langere termijn. Dit is een concreet bewijs van de aanhoudende steun en het vertrouwen van de banken terwijl we werk maken van de stabiliteit en sterkte van de financiele positie van de groep", aldus Jean-René Fourtou, bestuursvoorzitter en gedelegeerd bestuurder van Vivendi Universal.

In de Financial Times van woensdag wordt de financiele redding van de groep in twijfel getrokken. De Franse beurswaakhond COB (Commission des Operations de Bourse) is een uitvoerig onderzoek gestart naar de boekhouding van Vivendi Universal sinds begin 2001.

De COB is dinsdagmiddag binnengevallen in de Parijse kantoren van de mediagroep. Zij wil alle documenten inkijken die verband houden met grote transacties die sinds januari 2001 zijn uitgevoerd. De start van het onderzoek op een cruciaal ogenblik voor Vivendi Universal wijst erop dat de COB ernstige twijfels heeft over de boekhouding.

Het COB-onderzoek kan de pogingen van de nieuwe topman Jean-Rene Fourtou om een noodkrediet van EUR 3,8 miljard los te krijgen dwarsbomen. Maandag ging alvast een lijn van EUR 1 miljard open. Volgens een insider van Vivendi zouden de banken echter toegang hebben gekregen tot een interne audit van Goldman Sachs over de financiele situatie van de groep.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud