Vivendi verhoogt winstverwachting

(tijd-nieuwslijn) - De Franse mediagroep Vivendi Universal heeft in het derde kwartaal van 2004 een nettowinst van 776 miljoen euro behaald, tegenover 131 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De groep verhoogt de verwachting voor de recurrente winst voor 2004 tot meer dan 1,2 miljard. Dat meldde Vivendi woensdagochtend in een persbericht.

De nettowinst kwam licht boven de verwachting van 743 miljoen van analisten uit. De omzet in het derde kwartaal steeg op vergelijkbare basis met 6 procent tot 4,7 miljard. Een jaar eerder kwam de omzet uit op 5,9 miljard. Het recurrent nettoresultaat bedroeg 586 miljoen, tegenover 206 miljoen in 2003. De financiele nettoschuld bedroeg eind september 5,5 miljard, een jaar eerder was dat 12,8 miljard.

De operationele winst ging van 896 miljoen naar 866 miljoen, al was er op vergelijkbare basis een stijging met 19%. De stijging is het gevolg van een belangrijke verbetering van de bedrijfswinst van Canal+, de positieve bedrijfswinst bij Universal Music Group en de blijvende groei bij SFR Cegetel Group en Maroc Telecom. Er was wel een operationeel verlies bij VUG.

Vivendi verhoogt zijn prognose voor de recurrente nettowinst over heel 2004 tot meer dan 1,2 miljard. De operationele en financiele doelstellingen worden gehandhaafd: een sterke operationele groei op een pro forma basis en in de buurt van 2003 op actuele basis. De financiele nettoschuld zal uitkomen onder 5 miljard, de opbrengsten uit de verkoop van de aandelen van Veolia Environnement meegerekend. De kasstroom uit operaties zal op pro forma basis een groei kennen, en op actuele basis een lichte daling ondanks een gevoelig verlaagde schaal.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud