Vlaams werkgeversfront in de maak

Voka en de Vlaamse sectororganisaties Agoria, essenscia, Federgon en de Vlaamse Confederatie Bouw timmeren aan een groot Vlaams werkgeversfront. Het is de bedoeling dat ook andere sectororganisaties zich hierbij aansluiten. Opzet is om dit werkgeversfront tegen eind dit jaar te finaliseren. Dat stellen de initiatiefnemers in een gezamenlijk persbericht.

(belga) - "De samenwerking tussen het vroegere VEV en alle Voka-Kamers van Koophandel is een eerste stap geweest in de richting van meer samenwerking. Daardoor ontstond Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen", aldus Peter Vandeborne, directeur politiek van Voka.

Naast Voka zoeken ook Agoria (technologische industrie), essenscia (chemische industrie), Federgon (uitzendarbeid) en de VCB (bouw) voortdurend nieuwe samenwerkingsverbanden om de belangen van hun leden zo goed mogelijk te verdedigen. "Er wordt gewerkt aan integratie zodat synergieën ontstaan, overlappingen worden vermeden en standpunten worden afgestemd", aldus nog Vandeborne.

Het doel van de samenwerking is gemeenschappelijke lidmaatschappen na te streven, gezamenlijk aan projecten te werken en elkaar bestuurlijk te versterken. Daardoor zou het nieuwe samenwerkingsverband uit naam van meer dan 20.000 leden spreken, samen goed voor meer dan 920.000 jobs.

Vooral in deze harde economische en financiële tijden is het van het allergrootste belang dat de stem van de ondernemer wordt gehoord, aldus de mededeling.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud