Vlieglicentie Sobelair definitief ingetrokken

(belga) - De curatoren van Sobelair geven toe dat een totale overname van de failliete chartermaatschappij uitgesloten is. Er blijven nog een drietal kandidaten over voor een gedeeltelijke overname. Sobelair zag woensdag zijn vlieglicentie (AOC) definitief ingetrokken.

Afgelopen week besliste het Bestuur der Luchtvaart om de vlieglicentie op te schorten maar nog niet in te trekken. De hoop op een overname van de luchtvaartactiviteit van Sobelair is sindsdien sterk afgenomen. Maandag haakte overnamekandidaat Remy Baron af.

Midden januari werd de chartermaatschappij failliet verklaard en zolang er hoop was op een overnemer slaagden de curatoren erin de AOC te behouden.

De slots van de failliete chartermaatschappij komen opnieuw in een gemeenschappelijke "pool" terecht. Er blijft ook nog een beetje hoop wat de slots betreft. Zo kregen de curatoren van het bestuur der luchtvaart te horen dat bij een overname van de vloot en het personeel van Sobelair, de overnemer kan profiteren van 'een versneld onderzoek van zijn licentie-aanvraag'.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud