Vliegverkeer Parijs opnieuw grondig verstoord

©BLOOMBERG NEWS

Voor de tweede dag op rij is het luchtvaartverkeer grondig verstoord in Parijs-Charles de Gaulle (Roissy), de belangrijkste luchthaven van de Franse hoofdstad. Door een staking van de piloten van Air France zijn zaterdagochtend opnieuw vele vluchten afgelast. In de loop van de dag volgt nieuw overleg met de piloten waarna de acties mogelijk opgeschort kunnen worden.

(tijd) - De piloten protesteren tegen een nieuwe regeling van de Franse regering die de pensioengerechtigde leeftijd van de piloten in 2010 optrekt van 60 naar 65 jaar.

De directie van de luchtvaartmaatschappij schat dat zaterdag de helft van de korte afstandsvluchten geschrapt zal zijn. Voor de langere vluchten is dat 30 tot 35 pct. Het merendeel van de Air-France vluchten werd preventief geannuleerd. Volgens het Franse persagentschap AFP is rond 7 uur de helft van de vluchten op de tabellen in de luchthaven geannuleerd.

Rond de middag beslist de pilotenvakbond SNPL of de actie die vrijdag opgestart werd al dan niet verder gezet wordt. In principe loopt de actie vier dagen, tot maandag middernacht.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud