Vlucht 160 Arianespace succesvol verlopen, programma 2003 gehandhaafd

(tijd-nieuwslijn) - Vlucht 160 van Arianespace is in de nacht van woensdag op donderdag succesvol verlopen. Een Ariane 5-raket zette daarbij twee satellieten in een baan om de aarde. De geslaagde lancering betekent dat het vluchtenplan voor 2003 gewoon doorgaat. Voor het hele jaar zijn 6 vluchten gepland, inclusief de laatste vlucht van de Ariane 4 die op 15 februari plaatsvond.

Vlucht 160 bracht na 27 minuten de Indiase Insat 3A-satelliet in orbit en 38 minuten later de Amerikaanse Galaxy XII. De vlucht was 24 uur uitgesteld op vraag van een van de twee klanten, die de verbinding tussen zijn satelliet en de aarde nog wou checken.

De volgende missie met een Ariane 5-raket is gepland voor begin juni. Dan moeten een Australische en een Japanse satelliet gepositioneerd worden.

India kondigde na de geslaagde lancering aan dat het nog twee satellietladingen aan Arianespace toevertrouwt.

Het succes van vlucht 160 en de verderzetting van het vluchtenprogramma zijn belangrijk voor Sabca als toeleveraar van de Ariane 5-raket. Topman Raymond Pellichero van Sabca had vorige week op een ondernemingsraad te kennen gegeven dat hij bij een eventuele mislukking zijn planning zou moeten herzien, zodat nog meer banen konden sneuvelen dan de aangekondigde 321.

Ook voor de Europese lucht- en ruimtevaartconstructeur EADS is het succes bij Arianespace een goede zaak. EADS heeft een belang van 28% in Arianespace.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud