Vluchten Alitalia vanaf maandag onzeker

De vluchten van de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia "zijn voor zondag nog gewaarborgd, maar niet langer vanaf maandag", wegens gebrek aan brandstof.

(belga) - Dat heeft Augusto Fantozzi, de buitengewone commissaris aangesteld door de regering, gezegd. Fantozzi wordt geciteerd door de vakbonden van Alitalia.

"Tot morgen/zondag kunnen we de vluchten garanderen, maar niet op maandag omdat niemand ons kerosine wil leveren", zou Fantozzi gezegd hebben tijdens een bijeenkomst met negen vakbonden waar werd gesproken over de redding van Alitalia.

Fantozzi waarschuwde dat als er niet op het laatste moment nog een reddingsmiddel gevonden wordt, hij gedwongen zal zijn piloten te ontslaan van vliegtuigen die niet meer worden gebruikt.

De onderhandelingen tussen een groep Italiaanse investeerders en de vakbonden over een overname van de failliete luchtvaartmaatschappij werden vrijdag afgebroken. Volgens de investeerders verzetten de bonden zich tegen een ingrijpende reorganisatie om Alitalia te redden.
Fantozzi had de negen vakbonden zaterdag in Rome verzameld in een ultieme poging om uit de impasse te geraken en een volledig faillissement voor Alitalia te vermijden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud