Vodafone slikt kleiner halfjaarverlies dan gevreesd

(tijd-nieuwslijn/betten) - Vodafone Group, de moedermaatschappij van Vodafone Libertel, heeft over de eerste helft van het boekjaar 2002/03 een nettoverlies gerealiseerd van GBP 4,34 miljard tegen een verlies van GBP 9,74 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Analisten hadden gerekend op een verlies van GBP 4,73 miljard. Per aandeel bedroeg het verlies 6,41 pence tegen een verlies per aandeel van 14,41 pence een jaar geleden.

Het bedrijfsresultaat voor rente, belasting en amortisatie goodwill (EBITDA) kwam in de eerste helft van het boekjaar 2002/03 uit op GBP 5,56 miljard tegen GBP 3,2 milard vorig jaar. Dat is een stijging van 68%. De omzet steeg het afgelopen halfjaar naar GBP 14,9 miljard van GBP 8,9 miljard onder meer dankzij acquisities.

Vodafone stelde vandaag te verwachten dat de EBITDA volgende jaar zal stijgen met 15%. Het aantal abonnees zal naar verwachting dit jaar met meer dan 10% stijgen. De omzetgroei zal tweecijferig zijn, zo verwacht het telecombedrijf.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud