Vodafone verkleint halfjaarverlies

(tijd-nieuwslijn) - Het Britse Telecombedrijf Vodafone Group heeft over de eerste helft van het boekjaar 2004/2005 een nettoverlies geboekt van 3,195 miljard pond. Dat heeft de onderneming dinsdag bekendgemaakt. In de eerste helft van het vorige fiscale boekjaar kwam het verlies uit op 4,254 miljard pond. Analisten gepolst door het persbureau Bloomberg waren gemiddeld uitgegaan van een verlies van 4,440 miljard pond.

Vodafone schreef in de eerste helft van het jaar 7,3 miljard pond aan goodwill af. De omzet daalde over de verslagperiode van 16,9 miljard pondnaar 16,8 miljard pond, tegen een gemiddelde verwachting onder analisten van 16,6 miljard pond.

De bedrijfskasstroom (ebitda) exclusief eenmalige items, belandde over de eerste helft van 2004/2005 op 6,51 miljard pond positief. In de eerste helft van het vorige boekjaar bedroeg dat resultaat 6,62 miljard pond. De gemiddelde verwachting schommelde rond de 6,45 miljard.

Het concern heeft het interimdividend verhoogd met 10 procent naar 1,91 pence per aandeel en spreekt de verwachting uit dat het slotdividend ook zal toenemen met 100 procent. Vodafone heeft verder het aandeleninkoopprogramma verhoogd van 3 miljard pond naar 4 miljard pond voor het huidige fiscale boekjaar. Momenteel is 1,8 miljard pond van het programma voltooid, aldus het telecombedrijf.

Vodafone verwacht dat de vrije kasstroom in het fiscale boekjaar ongeveer 7 miljard pond zal bedragen. De autonome groei van de gemiddelde opbrengst per mobiele abonnee zal volgens Vodafone in 2004/05 ongeveer 10 procent zijn, wat op jaarbasis leidt tot een hoge enkelcijferige groei van de mobiele omzet. Voor het volgend boekjaar wordt ook hoge enkelcijferige groei verwacht.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud