Vodafone verkleint nettoverlies

(belga) - Het mobiele telefoniebedrijf Vodafone heeft in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar 2004/2005 (tot 31 maart) een nettoverlies geleden van 3,19 miljard pond (4,55 miljard euro) tegenover 4,25 miljard pond in dezelfde periode vorig jaar bij een stabiele omzet. Het aantal klanten groeide aan tot 146,7 miljoen.

's Werelds grootste gsm-operator verdubbelt alvast het halfjaardividend van 0,95 tot 1,91 pence per aandeel en breidt het inkoopprogramma voor aandelen uit met 1 miljard pond. Daarmee geeft het Britse concern aan dat het vertrouwen heeft in de groeiperspectieven van het bedrijf.

Afgevaardigd bestuurder Arun Sarin wil klanten meer gsm-diensten aanbieden zoals het downloaden van muziek of het bekijken van film- of televisietrailers. Tegen Kerst biedt Vodafone tien nieuwe modellen aan van de derde generatie in Japan en 12 Europese landen.

Vodafone stapelde de laatste jaren de verliezen op omdat het enorme bedragen aan goodwill in de boeken moet afschrijven. Vanaf het volgende boekjaar worden de nieuwe boekhoudkundige normen (IFRS) gehanteerd en zullen de afschrijvingen beƫindigd zijn, zei Sarin tijdens een conference call (een telefonisch vraaggesprek).

Onder de vorige topman Chris Gent spendeerde Vodafone 20 miljard dollar aan 3G-licenties. Sarin wil tegen 2006 tien procent van de klanten aan zich binden via nieuwe draadloze toepassingen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud