Advertentie

VOKA: 'Gebrek aan visie bij Vlaamse overheid'

Dat vrachtluchtvaartmaatschappij Cargo B in juli van Brussels Airport naar Luik-Bierset verhuist, is volgens VOKA-Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde te wijten aan 'het gebrek aan visie en aan een stabiel juridisch groeikader voor de luchthaven van Zaventem'. VOKA richt hierbij haar pijlen op de besluiteloosheid van de Vlaamse overheid. Het contrast met de Waalse overheid is groot.

(belga) - 'De Vlaamse overheid danst al jaren rond de hete brij heen. Ze hoopt enkel de vruchten te plukken van de luchthaven zonder het nodige rechtskader en de nodige middelen vrij te maken om die vruchten op lange termijn te behouden', aldus VOKA.

'Wallonië daarentegen kiest wel voluit voor haar luchthavens en werkte een rechtszeker groeikader uit voor de verdere ontwikkeling van de luchthavens van Luik en Charleroi met inbegrip van enorme investeringen in milieu, ruimtelijke ordening en mobiliteit.'

'Het feit dat een onderdeel van die doordachte en onderbouwde Waalse luchthavenpolitiek gericht is tegen Brussels Airport is een spijtige zaak, maar heeft ook enkel succes omdat de Vlaamse politici in de federale regering geen aandacht hebben voor de economische rol van Brussels Airport. De Vlaamse politici laten zich keer op keer in de luren leggen. Ze stemmen bijvoorbeeld in met de beperkingen op nachtoperaties zoals in het plan-Schouppe maar voor regionale luchthavens is dit niet nodig', aldus VOKA.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud