Voorstel Electrabel voor veiling productievermogen onvoldoende

(tijd-nieuwslijn) - Electrabel zou, in het kader van de liberalisering van de Belgische elektriciteitsmarkt, minstens 2.083 MW van zijn productievermogen moeten veilen, en mogelijk zelfs 5.629 MW, en dat 5 jaar lang.

Dat staat in een rapport dat Deloitte Consulting maakte in opdracht van de Raad voor de Mededinging en dat De Standaard kon inkijken. De Belgische regering zette begin april principieel het licht op groen voor het organiseren van een veiling van een deel van de elektriciteitsproductie. Bedoeling is op korte termijn een echte concurrentiewerking mogelijk te maken op de Belgische markt, die vandaag zowel inzake productie als verkoop wordt gedomineerd door Electrabel.

Electrabel stelde zelf voor om tot 2005 jaarlijks 250 tot 500 MW van haar productievermogen te veilen. In ruil wou de maatschappij dat haar akkoorden met de intercommunales werden goedgekeurd. Volgens een nieuw rapport van Deloitte Consulting gaat het voorstel van Electrabel zowel qua omvang als tijdsduur niet ver genoeg. Electrabel zou minstens 2.083 MW moeten veilen en dat vijf jaar lang.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud