VPK breidt activiteiten in België uit

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische verpakkingsgroep VPK Packaging breidt haar activiteiten in België uit door de overname van kokerproducent Ecotube en het recyclagebedrijf Van Assche. Dat meldde de groep dinsdagavond in een persbericht.

Ecotube, gevestigd in Menen, produceert jaarlijks meer dan 1.700 ton hoogwaardige gladde kokers voor de folie-industrie. Het bedrijf heeft een omzet van 1,2 miljoen euro. Met de overname versterkt VPK zijn hulzenactiviteit. Momenteel hebben de zes hulzenfabrieken van de groep een capaciteit van 60.000 ton, goed voor een omzet van 45 miljoen.

"Dit is een mooie aanvulling op onze bestaande activiteiten. We produceren in Harelbeke en Deerlijk al hulzen waarover onder andere tapijten, garens en papier gewikkeld worden. Nu hebben we ook hulzen voor de foliesector", zei woordvoerder Corine Vyncke in een reactie.

Bovendien verhoogt VPK in Vlaanderen zijn eigen capaciteit aan gerecupereerd papier tot 100.000 ton dankzij de overname van het Dendermondse recyclagebedrijf Van Assche. Vorig jaar zamelde Van Assche 20.000 ton oud papier in en haalde een omzet van 1,5 miljoen. "Belangrijk hierbij is dat we onze grondstofbevoorrading garanderen. Ecotube was hiervoor al een van onze leveranciers maar het is een voordeel nu we het bedrijf binnenshuis hebben gebracht", aldus Vincke.

Beide bedrijven zullen volgens Vyncke nog in de laatste twee maanden van 2004 geconsolideerd worden.

VPK herhaalt in het persbericht dat de marges onder druk staan door onder andere de stijgende energiekosten en de overcapaciteit op de papiermarkt. Een evenwicht tussen vraag en aanbod wordt pas in 2006 verwacht.

Voor 2004 gaat de groep uit van een omzet van ongeveer 400 miljoen, een stijging van 3-4% tegenover vorig jaar. Bij de publicatie van de halfjaarcijfers half september, stelde het bedrijf een daling met 10 tot 20% van de bedrijfswinst in het vooruitzicht. "Dat zal zeker niet slechter zijn", reageerde Vyncke.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud