Vrijetijdsgroep Grévin & Cie lonkt naar Belgisch pretpark

(belga) - De Franse groep Grévin & Cie, de eigenaar van onder meer het pretpark Asterix en het Grévin-museum in Parijs, heeft zijn oog laten vallen op de Belgische markt. De groep is niet aanwezig in ons land en steekt niet onder stoelen of banken dat het een pretpark wil overnemen. Dat zegt Olivier de Bosredon, de directeur-generaal van de groep.

foto epa: De Franse striphelden Asterix (rechts) en Obelix zijn de hoofdpersonages in het Parc Asterix.

"België is een concurrentiële markt met kenners als cliënteel. Het land telt vele parken", stelt de ontwikkelingsdirecteur Tanneguy de Ménibus. De Bosredon en de Ménibus geven toe al enkele contacten te hebben gehad met een aantal Belgische spelers. Hoe ver de gesprekken staan en met wie, geven zij niet vrij.

Bij Bobbejaanland luidt "geen commentaar". De directie van het Henegouwse dierenpark Paradisio zegt op de hoogte te zijn van de intenties van Grévin, maar heeft geen contact gehad met de Franse groep. "Een overname van Pardisio is niet aan de orde", luidt het daar. Ook bij Plopsaland zegt men geen contact te hebben gehad met Grévin. Het pretpark in Adinkerke is overigens vroeger dan verwacht rendabel. Een andere overnamemogelijkheid voor Grévin is Dadipark in het West-Vlaamse Dadizele. Het park is momenteel dicht.

Grévin & Cie draaide in 2002 een omzet van 113 miljoen euro. De groep kreeg vorig jaar 5,3 miljoen bezoekers over de vloer in zijn 11 parken in Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zwitserland. De groep maakt deel uit van de Compagnie des Alpes, de Europese leider op het vlak van skiliften. Grévin & Cie is de op een na grootste vrijetijdsgroep in Europa, na het Britse Madame Tussaud's en voor het Spaanse Aspro Ocio, de eigenaar van het Boudewijnpark in Brugge.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud