VTM en RTL voeren verregaande gesprekken over huwelijk

Er zouden verregaande gesprekken zijn over de overname door RTL Group, de moedermaatschappij van RTL-TVI, van de 50 procent die Roularta bezit in VTM. Dat weet Le Soir zaterdag. Beide zenders ontkennen.

(BELGA) Volgens Le Soir zijn er talloze synergieën mogelijk tussen VTM en RTL-TVI. Analisten noemen de timing voor een dergelijke verkoop "niet ideaal". "VTM zit in volle herstructurering. Roularta kan wachten en Vlaanderen is geen prioriteit voor RTL Group", luidt het. Bovendien is Bertelsmann, de Duitse mediagigant waarvan RTL Group de audiovisuele poot is, op zoek naar 4,5 miljard euro die het Albert Frère nog moet betalen voor de recente overname van zijn aandelen.

"Maar het dossier kan snel omslaan. RTL Group bezit een derde van Media Capital, een belangrijke Portugese mediagroep die een openbaar overnamebod kreeg van het Spaanse Prisa", stelt le Soir. "Als RTL dat belang aan Prisa verkoopt, zal het meer geld hebben dan nodig is om de helft van VTM in het bezit te krijgen." Een mogelijke deal zou vanaf januari 2007 afgerond kunnen worden.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud