VW Vorst: Cerexhe bezorgd, maar niet bereid strijd op te geven

De Brusselse minister van Werk en Economie Benoît Cerexhe stak vrijdag zijn bezorgdheid over de mogelijke herstructureringen bij Volkswagen in Vorst niet onder stoelen of banken.

(BELGA) De minister zei evenwel dat de Brusselse regering niet zomaar de inspanningen om de fabriek te redden, zal staken.

Cerexhe werd in het Brusselse parlement over de kwestie geïnterpelleerd door Julie de Groote (cdH) en Serge de Patoul (MR). De Duitse autoconstructeur VW beslist op 17 november over de strategie.

De minister benadrukte dat wat betreft competitiviteit de fabriek in Vorst in de VW-groep op de tweede plaats staat. Volgens hem is dat te danken aan inspanningen van de Brusselse regering en de minister zou het dan ook erg jammer vinden als nationalistische doelstellingen het halen van economische overwegingen.

Hij voegde daar aan toe dat hij de afgelopen dagen contacten heeft gehad met de verantwoordelijken van de onderneming, met alle vakbonden en Agoria, die de sector vertegenwoordigt. Volgens hem is zijn kabinet klaar voor maatregelen in het geval van slecht nieuws uit Duitsland. Cerexhe zei evenwel dat hij nog steeds gelooft in de toekomst van de Brusselse fabriek

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud