'Waals Gewest geniet niet van koersstijging Arcelor'

(belga) - De sterke koersstijging van Arcelor, als gevolg van het openbaar bod van Mittal Steel, ontsnapt deels aan het Waals Gewest, want dat had een deel van zijn aandelen ingedekt. Daarmee werd het risico op een daling beperkt, maar ook het potentieel van een stijging. Dat bericht La Libre Belgique.

Deze indekking dateert van juli 2005 toen het Waals Gewest, bekommerd om het Marshallplan te financieren, besliste een kwart van haar 20 miljoen aandelen (3,2% van Arcelor) te verkopen. Dat bracht tegen 18 euro per aandeel 90 miljoen euro op.

Op aanraden van de bank dekte het gewest toen, via een 'collar', een deel van haar aandelen in. La Libre raamt 10 miljoen aandelen. Dat beperkte het stijgingspotentieel én het risico op een daling. Volgens de krant kan de mislopen opbrengst 100 miljoen euro bedragen.

De dekking voor het Waals Gewest gebeurde in het kader van het 'beheer van de goede huisvader'. Niemand had zich toen een bod van 28 euro kunnen inbeelden, aldus een specialist aan de krant.

24613538

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud