Wase Franckaertgroep redt scheepshersteller Antwerp Shiprepair

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar maandagavond werd dan toch een overnameakkoord bereikt rond de failliete scheepshersteller Antwerp Shiprepair (ASR), zo schijft Gazet van Antwerpen dinsdag. Nadat vorige week twee kandidaat-overnemers zich plotseling hadden teruggetrokken, dook maandag de metaalgroep Franckaert uit Sint-Gillis-Waas op als kandidaat.

(belga) De groep wordt nu voor een derde eigenaar van ASR. ASR werd midden mei failliet verklaard nadat fraude van de twee zaakvoerders het bedrijf de das had omgedaan. Al snel boden zich enkele kandidaat-overnemers aan. Vorige week leek het erop dat de zaak beklonken was, maar een kwartier voor ondertekening van het overnameakkoord trokken twee van de vier kandidaat-overnemers die elk voor 25 pct in ASR zouden participeren, zich plotseling terug. De samenwerking met leden van het voormalige management van ASR, een van de vier kandidaten, was een brug te ver voor de twee.

Voor de curatoren braken dagen van puzzelen en herberekenen aan. Maandag, de dag waarop de curatoren zich hadden voorgenomen dat er een akkoord moést zijn, meldde zich plotseling een derde kandidaat-overnemer: metaalbouwer Gian Franckaert uit Sint-Gillis-Waas.

De Franckaertgroep werd tien jaar geleden als eenmansbedrijf opgericht. Ze heeft vandaag een zeventigtal werknemers op de betaalrol, bij een jaaromzet van 6,5 miljoen euro.

"Wij zijn actief in mechanische herstellingen bij havenbedrijven en de petrochemie", aldus Gian Franckaert. "Al eerder hebben wij voor ASR gewerkt. Toen ik hoorde dat er enkele kandidaten afhaakten, heb ik daarom zelf contact gezocht".

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud