WDP krikt bezettingsgraad op

Gedelegeerd bestuurder Tony de Pauw (links) en financieel directeur Joost Uwents

Vastgoedbevak WDP heeft een leegstaande site aan de luchthaven van Rijsel verkocht voor een bedrag van 6,1 miljoen euro. Dat meldt de groep dinsdag in een persbericht voorbeurs. Daarnaast vond WDP een huurder voor de Cargovil-site in Vilvoorde. Beide transacties doen de bezettingsgraad stijgen tot 94 procent.

(tijd) - De leegstaande site in Lesquin, aan de luchthaven van Rijsel, werd verkocht aan een regionaal distributiebedrijf. De prijs, 6,1 miljoen euro, is volgens WDP conform de marktwaarde waartegen het pand eind 2009 werd gewaardeerd. 'De site was toe aan renovatie alvorens in verhuur te kunnen gaan', meldt WDP.

Daarnaast sloot WDP een nieuw huurcontract met KDL Trans voor de Cargovil-site te Vilvoorde. Het betreft een huurcontract van 9 jaar, de verhuurbare oppervlakte is 11.000 vierkante meter.

Beide transacties leiden tot een onmiddellijke stijging van de bezettingsgraad tot 94 procent. Eind vorig jaar kwam die nog uit op 92 procent, wat een forse verslechtering was ten opzichte van 2008 toen die nog 99 procent bedroeg. WDP werkt ook met korte, flexibele huurcontracten om de leegstand weg te werken.

SD

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud