WDP ziet operationele halfjaarwinst 20 procent stijgen

Vastgoedbevak WDP (Warehouses De Pauw) zag zijn operationele winst het voorbije halfjaar 20 procent hoger uitkomen dan het jaar voordien. De stijging is conform de analistenverwachting en te danken aan de groei van de portefeuille en een hogere bezettingsgraad. WDP keert over de eerste zes maanden een interimdividend uit van 1,29 euro bruto.

(tijd) Beleggers keken vooral uit naar de update van WDP's strategisch plan. Anderhalf jaar terug maakte WDP bekend zijn portefeuille in drie jaar tijd te willen verdubbelen van 350 miljoen euro toen naar 700 miljoen. Nu WDP recentelijk de vastgoedportefeuille van Univeg en 5 terreinen in Roemeniƫ kocht, was het tijd voor een update. In het persbericht stelt WDP dat op basis van recente aankopen en de 200 miljoen euro geplande investeringen tegen 2009 een portefeuillewaarde van 760 miljoen euro mogelijk is, dus 60 miljoen meer dan het aanvankelijke plan.

De update blijft zo onder de analistenverwachtingen. Dexia-analist Mickael Van den Hauwe achtte het mogelijk dat de bevak naar een portefeuillegrootte van 1 miljard euro zou streven tegen 2010.

Cijfermatig verliep het afgelopen halfjaar goed voor WDP. Dankzij nieuwe aankopen en een stijging van de bezettingsgraad (nu 97,3%), stegen de huurinkomsten van 14,4 naar 17,3 miljoen euro (+20%). De operationele winst steeg aan een zelfde tempo tot 12,5 miljoen euro.

De nettowinst klom 68 procent: enerzijds dankzij een positieve herwaardering van de financiele instrumenten die WDP gebruikt om zich in te dekken tegen de stijgende rente (+4,9 miljoen euro), anderzijds dankzij een winst op de portefeuille van 11,1 miljoen euro. Dit laatste is het gevolg van de oplevering van een aantal projecten en de herwaardering van de portefeuille. WDP had eind juni voor zo'n 460 miljoen euro vastgoed in het bezit.

De resultaten zijn conform WDP's eigen verwachtingen en die van analisten. De winst- en dividendverwachting (operationele winst 26 miljoen euro, operationele winst per aandeel +10%, dividend +10%) voor 2007 blijven dan ook behouden. WDP keert over de eerste zes maanden een interimdividend uit van 1,29 euro bruto.

Dieter Snoeck dieter.snoeck@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud