'We konden niet gelijk wat van DHL aanvaarden'

(belga) - De aankondiging van 60 procent banenverlies vanaf 2008 bij DHL op de luchthaven van Zaventem is een 'sociaal drama', maar het was onmogelijk voor de federale regering 'om alles en gelijk wat van een bedrijf te aanvaarden', aldus vice-premier Laurette Onkelinx (PS) donderdagochtend op de Franstalige radiozender RTBF.

'Wij konden niet alles en noch gelijk wat aannemen van een bedrijf waarmee reeds maanden onderhandeld werd. Wij konden evenmin aanvaarden dat DHL de milieuoverwegingen en de belangen van de omwonenden aan zijn laars lapte', verklaarde de vice-premier verder.

Namens de Brusselse regering legde Charles Picqué (PS) op de radiozenders RTBF en Bel-RTL de nadruk op het sociale drama. 'Het is niet omdat er weinig Brusselaars bij DHL werken, dat wij ons over dat banenverlies zouden verheugen'.

Vlaams minister-president Yves Leterme zei dat hij de komende dagen 'plannen wil ontvouwen en concrete maatregelen wil voorstellen om de positie van Zaventem te versterken'.

Betreffende de spanningen die woensdag ontstonden bij de vakbonden nadat hij stelde dat er voor de luchthaven van Zaventem andere perspectieven dan DHL mogelijk zijn, opperde Yves Leterme 'dat hij er sedert enkele dagen van overtuigd was dat DHL zijn beslissing genomen had. Het kwam er op aan de mensen de waarheid te zeggen', besloot de Vlaamse minister-president.

22215387

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud