Wereldhave Belgium bevestigt strafrechterlijke vordering

Wereldhave Belgium heeft in een persbericht bevestigd dat het opgeroepen is voor de raadkamer over de strafrechterlijke betwisting rond de verkoop van een kasgeldvennootschap in 1993. Op 20 februari volgend jaar moet die beslissen over een eventuele doorverwijzing naar de rechtbank.

(tijd) Het parket vordert de ontbinding van Wereldhave Belgium en de verbeurdverklaring van het grootste winkelcomplex uit zijn portefeuille, Belle-Ile in Luik, waarvan de reële waarde volgens Wereldhave Belgium 119,7 miljoen euro bedraagt. De openbaar aanklager vordert ook de doorverwijzingen van de gedelegeerd bestuurder van Wereldhave, Gijsbert Verweij, en van ex-bestuurder René Annaert naar de strafrechter.

De betrokken kasgeldvennootschap was ontstaan uit een ontbinding en splitsing van de bestaande vennootschap MLO LTD in Seceurimmo en MLO. Die laatste fuseerde later met Wereldhave Belgium. Die splitsing is volgens de fiscale administratie niet neutraal gebeurd, waarop de strafrechtelijke klacht volgde.

Wereldhave Belgium stelt in het persbericht dat alles conform wet- en regelgeving is afgehandeld. Bij het bedrijf was niemand meer bereikbaar voor commentaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud