Wereldhave Belgium onderuit op Euronext Brussel - update

Het aandeel van de vastgoedbevak Wereldhave Belgium staat maandagmiddag 9,7 procent lager op 60,10 euro. De Tijd meldde zaterdag dat de openbare aanklager in de kasgeldfraudezaak rond Wereldhave Belgium de ontbinding van het bedrijf vordert, en dat ondanks twee jaar extra speurwerk.

(tijd) - Eerder was al uitgelekt dat het parket de ontbinding zou vorderen, maar Wereldhave vroeg bijkomend onderzoek en verkreeg dit. De bevak rekende er toen nog op dat de definitieve eindvordering zou worden aangepast in haar voordeel.

Dat lijkt dus niet het geval te zijn. Ook na het extra speurwerk vraagt het parket de ontbinding van Wereldhave Belgium en de verbeurdverklaring van het grootste winkelcomplex uit zijn portefeuille. De openbaar aanklager vordert ook de doorverwijzingen van de gedelegeerd bestuurder van Wereldhave, Gijsbert Verweij, en ex-bestuurder René Annaert naar de strafrechter. Zij worden ervan verdacht in 1993 een frauduleuze kasgeldconstructie te hebben opgezet met de Zweed Jarl Asmundsen. De opbrengst van die constructie zou Wereldhave Belgium hebben witgewassen en geinvesteerd zijn in het Luikse winkelcomplex Belle-Ile. Dat telt 99 shops en 2.200 parkingplaatsen.

Wereldhave, dat de eindvordering nog niet heeft ontvangen, blijft bij zijn standpunt dat het niet onder een hoedje speelde met Asmundsen, en dat het volledig te goeder trouw destijds een van zijn bedrijven, Seceurimmo Invest, heeft verkocht aan de Zweed. Het bedrijf zegt dat het niet wist dat Asmundsen na de verkoop het geld uit de kas van die firma zou halen en de verschuldigde belastingen nooit zou betalen. De raadkamer spreekt zich binnenkort uit over het dossier.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud