Werkgevers reageren verbolgen

(belga) - De Belgische werkgevers veroordelen de gijzelingsactie van de directie in het bedrijf AGC Automotive in Fleurus scherp. Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo) verwerpen de actie met klem.

Luc Van Steenkiste, voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), noemde de actie 'compleet onaanvaardbaar'. De voorzitter deed zijn uitspraak donderdagavond namens de werkgevers die in de zogenaamde 'groep van tien' onderhandelen over een nieuw interprofessioneel akkoord.

'Hoe groot de sociale of menselijke drama's ook mogen zijn, dit is geen middel dat men kan aangrijpen om mensen aan de onderhandelingstafel te dwingen', aldus Van Steenkiste.

De VBO-topman beklemtoonde dat de actie nationale gevolgen kan hebben voor het sociaal overleg. 'Indien het niet snel tot een oplossing komt, gaan de werkgevers hun standpunt verharden', klonk het. 'Ik denk niet dat wij als werkgevers mensen kunnen laten gijzelen en tegelijkertijd doen alsof onze neus bloedt en rond de tafel zitten en over de toekomst praten', besloot hij.

22415939

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud