Werkgevers vragen snelle uitvoering maatregelen ondernemingsconferentie

(belga) - Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo) dringen erop aan dat een aantal maatregelen van de Vlaamse ondernemingsconferentie snel op de rails worden gezet. De multisectororganisatie Agoria zegt dat de conferentie "is blijven steken bij het voorgerecht".

Het VBO vindt het positief dat de resultaten van de ondernemingsconferentie aansluiten bij de federale werkgelegenheidsconferentie. Pieter Timmermans, de directeur-generaal van het VBO, beklemtoont dat een aantal intenties op korte termijn zo snel mogelijk in concrete maatregelen moeten worden omgezet, 'de bedrijfsleiders zitten er op te wachten'. Hij verwijst onder meer naar de kortere doorlooptijden die vooropgesteld worden voor de milieu- en bouwvergunningen en de begeleiding van de starters.

De kmo-organisatie Unizo ziet de eindtekst van de conferentie als 'een belangrijk signaal'. De tekst vertrekt van een goede visie en bevat belangrijke maatregelen voor Vlaamse zelfstandige ondernemers. Unizo vraagt dat zowel de oude als een aantal nieuwe maatregelen nog in deze legislatuur worden uitgevoerd. De organisatie denkt aan de zogenaamde Vriendenlening, de uitbreiding van de adviescheques, de vrijmaking van bedrijventerreinen en de gratis starterscheques.

'Deze conferentie biedt onvoldoende voor industriële ondernemingen in Vlaanderen', zegt Wilson De Pril van Agoria. De reeks 'mini-maatregelen' zal het voor de bedrijven nog moeilijker maken om door de bomen het bos nog te zien. 'Laten we hopen dat er straks geen 'chequologen' komen om iedereen door het doolhof van overheidscheques te loodsen', merkt De Pril schamper op.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud