Werknemers Ford Genk houden opnieuw werkonderbrekingen

(belga) - De vakbonden van Ford Genk houden ook vandaag systematische werkonderbrekingen op de werkvloer. Net zoals maandag wordt de productie van de Transit en de Mondeo in de verschillende afdelingen van de autofabriek door zowel de ochtend-, de middag- als de nachtploeg telkens twee uur onderbroken.

De acties bij Ford Genk hebben tot gevolg dat ook de productie in de vier toeleveringsbedrijven regelmatig stilvalt. Deze bedrijven leveren via een bovengrondse transportband rechtsreeks aan Ford Genk. De komende dagen plannen de vakbonden van Ford Genk verdere werkonderbrekingen.

Directie en vakbonden zitten dinsdagnamiddag om 13 uur voor de vijfde keer samen in een ondernemingsraad. Daarop is ook de vice-president John Fleming van Ford Europa aanwezig.

Afhankelijk van het resultaat van die ondernemingsraad sluiten de bonden een 24-urenstaking vooralsnog niet uit. De werknemers bij Ford Genk legden vorige week vrijdag na de ondernemingsraad massaal het werk neer omdat de directie geen duidelijkheid verschafte over de toekomst van de Genkse Ford-fabriek en nadat bekend raakte dat Ford 1,5 miljard euro in China investeert.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud