Whirlpool handhaaft verwachtingen

Whirlpool, producent van huishoudelijke apparaten, heeft zijn verwachtingen voor dit en volgend jaar gehandhaafd. Dat bleek dinsdag uit de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal.

(tijd) Nog steeds gaat Whirlpool, dat in Europa onder meer het merk Bauknecht voert, uit van een winst per aandeel in 2006 van 6,00-6,25 dollar. Het volgende jaar zal volgens de onderneming een winst per aandeel worden behaald van ongeveer 9,00 dollar.

Whirlpool boekte in de afgelopen driemaandsperiode een omzetgroei van 35% tot een recordbedrag van 4,8 miljard dollar. Dat was voornamelijk te danken aan het recent overgenomen Maytag. Zonder de aankoop bedroeg de omzetstijging 8%.

De nettowinst per aandeel, uit voortgezette activiteiten, kwam in het afgelopen kwartaal uit op 1,68 dollar, tegen 1,66 dollar een jaar eerder. In dit cijfer zijn de resultaten van Maytag en de overnamekosten ook meegenomen.

Whirlpool is onder meer afnemer van staal van Ispat Inland, een dochteronderneming van Arcelor Mittal. In 2004 sleepte Whirlpool het bedrijf voor de rechter om een prijsverhoging door Ispat Inland aan te vechten. Whirlpool gebruikt het staal geleverd door Ispat onder meer in wasmachines, droogmachines en afwasmachines.

Philips had van 1989 tot 1991 een joint venture met Whirlpool voor de verkoop van huishoudelijke apparaten in Europa.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud