Advertentie

Wienerberger: integratie Hanson afgerond in drie maanden

(tijd-nieuwslijn) - De Oostenrijkse baksteenproducent Wienerberger, die voor 26,6% wordt gecontroleerd door Koramic, heeft de integratie van Hanson Brick Continental Europa (Hanson BCE) in amper drie maanden voltooid.

Daarbij zijn drie fabrieken gesloten: twee in Duitsland en een in Nederland. Ondanks de merkenuniformisering blijft in Belgie het merk Desimpel behouden. Vanaf 2003 worden jaarlijkse synergievoordelen van EUR 13 miljoen verwacht. Dat maakte Wienerberger donderdag bekend in een persbericht.

De overname van Hanson BCE door Wienerberger werd op 18 april goedgekeurd door de Europese Commissie. Minder dan drie maanden later zijn de twee ondernemingen gefuseerd in Belgie, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Polen. De verschillende merknamen zijn in alle landen geuniformiseerd tot Wienerberger (voor het gros van de producten) en Terca (voor de gevelstenen). Alleen voor Belgie is een uitzondering gemaakt: daar blijft de merknaam Desimpel behouden.

Op administratief vlak is het hoofdkwartier van Hanson BCE in Nederland gesloten. In Belgie, Frankrijk, Duitsland en Polen zijn de administratie en verkoop van Hanson BCE overgenomen door de lokale Wienerberger-organisaties. Het omschakelen van de informaticasystemen op SAP en de koppeling aan het Wienerberger-netwerk was in slechts drie weken geklaard, pocht de Oostenrijkse groep.

Van de 23 fabrieken van Hanson BCE zijn er drie gesloten. In Duitsland gebeurde dat met de onrendabele fabriek Zentropa in Aken en met KKW in Emmerich. In Nederland moet de fabriek van Lobith dicht "wegens de buitensporig hoge productiekosten en de lage capaciteitsbenutting". De overige 20 fabrieken zijn geintegreerd in het Wienerberger-netwerk. Om de beschikbare capaciteit beter te benutten is Wienerberger van plan meer baksteenproducten te exporteren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud