Win-winlening vanaf vrijdag operationeel

De win-winlening, beter bekend als de vriendenlening, treedt vandaag in werking. Die lening maakt het mogelijk om fiscaal vriendelijk in een bedrijf te investeren.

(foto belga) - Vlaams minister van Economie, Fientje Moerman (VLD)

(tijd) - Wie een achtergestelde lening aan een startende onderneming toekent, krijgt een belastingkorting van 2,5 procent van het uitgeleende bedrag. Er geldt een maximum van 1.250 euro per jaar.

Wie van de fiscale regeling wil gebruikmaken, kan een kopie van het kredietcontract naar de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) sturen. Hij of zij krijgt dan een fiscaal attest. De regeling geldt alleen voor particulieren. Volgens PMV is er heel wat interesse.

De win-winlening is het sluitstuk van de inspanningen van de Vlaamse overheid om durfkapitaal aan te moedigen. Eerder lanceerde de Vlaamse minister van Economie, Fientje Moerman (VLD), het Vlaams Innovatiefonds en Arkimedes.

arkimedes

Op de eerste algemene vergadering van het Arkimedes-fonds raakte gisteren bekend dat ook dat financieringsmechanisme goed op gang komt. Vorig jaar in september werd bij de Vlaamse kleine belegger 110 miljoen euro opgehaald. Gespecialiseerde durfkapitaalfondsen, waarvan gisteren de twaalfde en laatste werd geselecteerd, investeren dat geld in beloftevolle jonge bedrijven. Tien ondernemingen, waarvan het biotechbedrijf Peakadilly het bekendste is, werken al met Arkimedes-geld. BH

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud