Winst American Express boven verwachtingen

American Express, een Amerikaanse financiele dienstverlener, heeft in het tweede kwartaal van 2006 een nettowinst behaald van 945 miljoen dollar.

(tijd) Dat is 7% minder dan de USD 1.013 miljoen in dezelfde periode van vorig jaar. Dat meldt American Express maandag in een persbericht. Per verwaterd aandeel steeg de winst per aandeel (uit voortgezette activiteiten) in de periode van USD 0,69 tot USD 0,78. De omzet in het tweede kwartaal kwam 14% hoger uit op USD 6.878 miljoen. De marktverwachting voor de winst per aandeel lag op USD 0,74 en voor de omzet op USD 6.639 miljoen.

Wel moet nog vermeld worden dat de winst per aandeel (uit voortgezette activiteiten) in het tweede kwartaal per saldo nog een bate bevat die volgens Bloomberg News omgerekend 0,046 per aandeel bedraagt. Dit betekent dat de volledige geschoonde winst per aandeel is beland op USD 0,734.

'In het algemeen is de kwaliteit van het krediet sterk gebleven en blijft het onderliggende momentum voor onze activiteiten excellent, de tweede helft van het jaar ingaande', zegt voorzitter en CEO Kenneth Chenault in het persbericht.

American Express geeft in zijn halfjaarrapport geen vooruitzichten voor de rest van het jaar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud