Winst Econocom onder verwachting

(tijd-nieuwslijn) - Econocom boekte in 2005 een nettowinst van 14,2 miljoen euro, tegenover een winst van 13,4 miljoen in 2004. De groep herhaalt haar doelstellingen voor 2006. Het dividend wordt met 7% opgetrokken. Dat meldde de groep in een persbericht.

Econocom rapporteerde reeds eind januari voorlopige jaarresultaten. De bedrijfswinst van Econocom steeg van 17,8 miljoen euro in 2004 naar 19,0 miljoen euro in 2005. Het resultaat lag daarmee onder de eigen verwachtingen van de groep. Econocom had vooraf te kennen gegeven voor 2005 een ebit na te streven in lijn met die van het topjaar 2002, toen de bedrijfswinst 22,8 miljoen euro bedroeg. De ebit-marge steeg wel van 3% naar 3,4%. Volgens het strategische plan Share Five moet de rentabiliteit tegen eind 2007 groeien tot 5%.

Ook de omzet werd toen bekendgemaakt. Die daalde met 5% tot 551 miljoen euro. De daling van de verkoopprijzen van computerhardware hadden een negatieve impact op de product- en de leasingdivisie. De divisie Managed Services groeide wel met dubbele cijfers, in lijn met de groei van de outsourcingmarkt. Het omzetcijfer bevat niet de omzet van het verkochte Zwitserse filiaal (in juli) en van de stopgezette activiteiten in de VS (in december).

De groei op de telecommarkt werd versneld, stipt de informaticadienstengroep aan. Op het vlak van mobiele communicatiediensten nam het bedrijf in 2005 For Connected Services in Nederland en de afdeling 'bedrijven' van JCA in Frankrijk over.

Econocom besliste eveneens zich, met het in september 2005 overgenomen A2Z, te positioneren op de markt van de informatica- en telecomdiensten aan KMO's.

Econocom herhaalt haar doelstellingen voor 2006 zoals ze die eind januari bekendmaakte. Econocom gaat de beursnotering in Parijs stopzetten 'met het oog op rationalisatie'. De terugtrekking moet voor eind september 2006 plaatsvinden.

Voor 2006 verwacht het bedrijf een verbetering van de operationele rentabiliteit. Het jaar zal vooral in het teken staan van de verovering van het marktaandeel op het vlak van de mobiele communicatiediensten. Voorts gaat A2Z zijn business model ontplooien in minstens twee Europese landen. Het bedrijf herhaalt dus niet, zoals de voorbije twee jaar, de doelstelling om een ebit neer te zetten in lijn met de EUR 22,8 miljoen uit 2002.

De Raad van Bestuur stelt een brutodividend voor van 0,16 euro, of 0,12 euro netto. Dat is 7% meer dan vorig jaar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud