Advertentie

Winst Randstad stijgt door flinke groei uitzendmarkt

De Nederlandse uitzendgroep Randstad die ook in ons land actief is, heeft het afgelopen jaar bijna 50 procent meer winst geboekt, mede dankzij de groei in de uitzendmarkt. De omzet steeg met 23 procent tot 8,2 miljard euro. Dat heeft het uitzendconcern donderdag bekendgemaakt.

(belga) Over het vierde kwartaal van 2006 groeide de omzet van Randstad met een vijfde naar 2,2 miljard euro. De nettowinst nam zelfs met meer dan de helft toe en kwam uit op 134,5 miljoen euro, ruim boven de verwachting van analisten.

In moederland Nederland steeg de omzet in het vierde kwartaal met 16 procent naar 796,2 miljoen euro. De brutowinst kwam uit op 205,1 miljoen euro, een stijging van 17 procent. De grootste groei in omzet zag Randstad in Duitsland: een stijging van 64 procent naar 370,7 miljoen euro. In Noord-Amerika realiseerde het concern een autonome groei van 6 procent.

Naast een algehele groei in de uitzendmarkt, nam ook het marktaandeel van Randstad toe in alle landen waar de uitzender actief is waaronder België. Het bedrijf liet dubbelcijferige groei zien in bijna alle landen.

Randstad verwacht in het huidige kwartaal een ,,robuuste groei van alle Europese operaties''. De winst per aandeel in het eerste kwartaal van 2007 stijgt volgens de uitzender tot ten minste 0,53 euro, een groei van 23 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar.

Het uitzendconcern verhoogt het dividend met 49 procent naar 1,25 euro. In 2005 was dat nog 0,84 euro. In maart 'verhuist' het aandeel Randstad van de Nederlandse Midkap- naar de AEX-index, het ekwivalent van de BEL20 in ons land.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud