Winst USG People stijgt met 145 procent in tweede kwartaal

USG People heeft de winst in het tweede kwartaal met 145% zien toenemen, dankzij de boekwinst op de verkoop van opleidingsinstituten Luzac College en InterCollege. Dat blijkt vrijdag uit de cijferpresentatie van de eigenaar van Start, Unique en Creyff's.

(tijd) De winst van USG bedroeg in het tweede kwartaal van dit jaar 47,3 miljoen euro. Het resultaat op de verkoop van Luzac kwam uit op 19,3 miljoen euro. Daardoor zou de winst, exclusief deze opbrengst, uitkomen op 28 miljoen euro, tegen een pro forma nettowinst van 15,8 miljoen euro een jaar eerder.

Analisten gepolst door Betten Beursmedia News hadden de eenmalige opbrengst al buiten beschouwing gelaten, in hun vooruitblikken op de cijfers. Zij gingen daardoor uit van een gemiddelde winststijging van tenminste 60 procent tot 25,6 miljoen euro. De taxaties varieerden van een winst van 22,6 miljoen euro tot 30,2 miljoen euro.

USG People zag de omzet in de verslagperiode uitkomen op 857,8 miljoen euro, een toename met 18,4 procent ten opzichte van de pro forma omzet van 724,8 miljoen euro een jaar eerder. Analisten waren hier uitgegaan van een omzet van 859 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat van het uitzendbedrijf uit Almere, zonder de opbrengst van de verkoop van Luzac, kwam over het tweede kwartaal uit op 51 miljoen euro, ten opzichte van de 27,4 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op een bedrijfsresultaat van 46,4 miljoen euro bedragen.

De operationele marge over het afgelopen kwartaal bedroeg daarbij 5,9 procent. USG People herhaalde de doelstelling van 2005 om binnen drie jaar een operationele winstmarge te halen van minimaal 6,5 procent.

USG People signaleerde een sterke groei in alle markten waar het actief is, zoals de Benelux. Voor dit jaar verwacht het bedrijf dat 'de zeer positieve ontwikkelingen die het eerste- en tweede kwartaal 2006 kenmerkten, worden voortgezet in de rest van het jaar.' Omzet en resultaat zullen dit jaar daardoor hoger uitkomen dan in 2005.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud