Winstdaling voor UBS

UBS heeft over het derde kwartaal een nettowinst gerealiseerd van 2,2 miljard Zwitserse frank (circa 1,38 miljard euro), een daling van 21 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar, toen de nettowinst 2,8 miljard frank bedroeg.

(tijd) De nettowinst uit voortgezette activiteiten is gedaald met 15 procent. Daarmee heeft de Zwitserse bank het minder goed gedaan dan verwacht: analisten gingen gemiddeld uit van een winst van 2,61 miljard frank. De winst per aandeel daalde met 13 procent van 1,23 naar 1,07 frank.

De financiele activiteiten hebben volgens de onderneming 2,11 miljard frank bijgedragen aan de nettowinst, een daling van 16 procent ten opzichte van een jaar eerder (uit voortgezette activiteiten).

Financieel bestuurder Clive Standish stelt in een toelichting dat de zakenbank in het begin van het kwartaal het effect van de marktcorrectie in mei en juni heeft gevoeld, aangezien het sentiment niet echt verbeterde tot september. 'Daarom waren we niet in staat om het zeer sterke resultaat in de eerste helft van het jaar te evenaren.'

Het herstel van de marktactiviteit in september heeft volgens UBS echter gezorgd voor een goede start van het vierde kwartaal. Het jaar 2006 zal volgens Standish een nieuw recordjaar voor UBS worden, zowel in termen van financiele resultaten als in strategisch opzicht.

De winst voor belastingen van de divisie Global Wealth Management & Business Banking daalde ten opzichte van het tweede kwartaal van 2006 met 12 procent van 2,09 miljard frank tot 1,84 miljard frank. De winst voor belastingen van Global Asset Management nam op kwartaalbasis af met 15 procent tot 284 miljoen frank. De daling werd volgens UBS met name veroorzaakt door Dillon Read Capital Management, dat dit kwartaal voor het eerst in de cijfers is meegenomen.

De winst voor belastingen uit Investment Bank-activiteiten liet een daling op kwartaalbasis zien van 22 procent tot 1,08 miljard frank.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud