Winststijging eBay hoger dan verwacht

eBay, exploitant van de grootste veilingsite ter wereld, heeft over het derde kwartaal van 2006 een nettowinst behaald van 280,9 miljoen dollar. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van de 254,9 miljoen dollar die een jaar eerder werd behaald.

(tijd) Per verwaterd aandeel steeg de winst van 0,18 dollar naar 0,20 dollar, zo heeft het bedrijf woensdag nabeurs bekendgemaakt.

Exclusief buitengewone posten kwam de winst per aandeel uit op 0,26 dollar, terwijl analisten geraadpleegd door Thomson Financial gemiddeld uitgingen van 0,24 dollar. Ook de omzet kwam boven de gemiddelde verwachting van analisten uit: op 1,448 miljard waar gerekend werd op 1,43 miljard dollar.

Met name de online betalingsdiensten 'Paypal' stuwden de omzet van het bedrijf op, zo bleek uit de cijfers.

'Het derde kwartaal was een erg goed kwartaal voor het bedrijf en een voortzetting van de sterke winstgroei die we in de eerste helft van het jaar behaalden', aldus bestuursvoorzitter Meg Whitman in een toelichting op de cijfers. 'Zoals onze resultaten laten zien, voeren we onze strategie uit om de Marktplaatsen, PayPal en Skype activiteiten individueel te laten groeien en collectief meer waarde te laten leveren aan onze gebruikersgemeenschappen en onze aandeelhouders.'

Voor het vierde kwartaal verwacht Ebay een omzet in de bandbreedte van 1,615-1,675 miljard dollar en een winst per aandeel exclusief buitengewone posten van 0,27-0,28 dollar. Analisten gingen voor het laatste kwartaal gemiddeld uit van een omzet van 1,66 miljard dollar en een winst per aandeel van 0,29 dollar.

Voor geheel 2007 voorziet het bedrijf een autonome omzetgroei van 17-21 procent en een toename van de winst per aandeel exclusief posten van tenminste 20 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud