Winstverwachtingen Avis Europe (D'Ieteren) wat verhoogd

©BLOOMBERG NEWS

Pascal Bazin volgt volgende maand Murray Hennessy op als gedelegeerd bestuurder van Avis Europe. De Belgische autodistributeur D'Ieteren heeft een belang van 59,6 procent in de autoverhuurder. Avis Europe liet in een trading update nog weten dat de winstverwachtingen voor 2007 wat verhoogd zijn.

Pascal Bazin stond sinds 2005 aan het hoofd van AVIS France en heeft een uitgebreide ervaring in de consumentgerichte dienstensector.  D'Ieteren dankt Hennessy voor zijn doorslaggevende bijdrage aan de ontwikkeling en de lancering van de turnaround strategie van het bedrijf.

De positieve trends hebben zich na het voorjaar verdergezet. 'Daardoor zijn de verwachtingen voor de winst belastingen voor dit boekjaar wat verbeterd', luidt het. 'De verhuur en de lengte van verhuur zijn verbeterd. Volgend jaar verwachten we nog meer verbetering, op voorwaarde dat de economische omstandigheden niet drastisch veranderen.'

Van tijd tot tijd doen er geruchten de ronde dat D'Ieteren de minderheidsaandeelhouders van Avis zou willen uitkopen maar dat is tot op heden altijd ontkend geweest. De prioriteit bij D'Ieteren ligt bij het versterken van het belang van 77 procent in de autoruitenhersteller Belron (Carglass).

D'Ieteren is in België invoerder van onder andere Volkswagen en Audi.

Jan De Schamphelaere
jan.de.schamphelaere@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud