Wolters Kluwer onderzoekt onderwijsdivisie

Wolters Kluwer gaat de strategische opties onderzoeken voor zijn divisie Education. Dit kan resulteren in verkoop van de gehele divisie of een deel ervan. Dat heeft de uitgever woensdag laten weten bij de presentatie van zijn nieuwe strategie, 'Strategy for 2007 and Beyond'.

(tijd) Bestuursvoorzitter Nancy McKinstry noemt het 'een wenselijk moment' om de alternatieven te onderzoeken voor de divisie. Analisten hadden al gehoopt op nieuws over een eventuele verkoop van de tak.

Als onderdeel van de nieuwe strategie denkt Wolters Kluwer na 2007 een autonome omzetgroei te behalen van 4-5 procent. Ook ziet de uitgever een voortdurende verbetering van de operationele marge na 2007. Op dit moment hanteert Wolters Kluwer voor eind 2007 een doelstelling van een autonome omzetgroei van 4 procent en een EBITA-marge tussen de 19-20 procent, vooruitzichten die het bedrijf heeft bevestigd.

In de nieuwe strategie wordt ook een dubbelcijferige groei van de winst per aandeel voorzien na 2007. Daarnaast stelt Wolters Kluwer een progressiever dividendbeleid voor, met een dividendverhoging van 5 procent in 2006 naar 0,58 euro. Onder de huidige strategie werd het dividend drie jaar lang stabiel gehouden op 0,55 euro.

Wolters Kluwer komt met de update nu het einde van zijn oude driejaarsstrategie nadert. 2007 vormt het slotjaar van het strategische plan dat bestuursvoorzitter Nancy McKinstry in 2004 aankondigde.

In een afzonderlijk persbericht heeft het bedrijf verder bekendgemaakt een nieuwe kredietfaciliteit te hebben afgesloten van 1 miljard euro. De faciliteit, die gunstiger voorwaarden heeft dan de bestaande, vervangt een bestaande lening uit 2004 van 750 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud